top of page
Jujutsu heitto

HOKUTORYU

JU-JUTSU

Jujutsu on tuhansia vuosia vanha itämainen itsepuolustus- ja taistelutaito. Hokutoryu Jujutsu on Auvo Niinikedon 1977 kehittämä "pohjoisen tähti" tyylisuuntaus. Hokutoryu Jujutsua harrastetaan Suomen lisäksi laajasti ympäri maailmaa.

Laji ei niinkään vaadi fyysistä voimaa vaan tekniikat perustuvat nopeuteen, ajoitukseen ja hyvään "kamppailusilmään". Hokutoryu jujutsuun kuuluvat lyönnit, potkut, heitot, erilaiset hallintaotteet, kaadot, vapautumistekniikat., lukot, kuristukset, sidonnat, kaatumistekniikat ja erilaisia astaloita vastaan puolustautuminen ja mattokamppailu. Laji on täyskontaktilaji.

Lajissa on mahdollista myös kilpailla ja siihen seurassa kannustetaankin. Järjestämme kisailusta kiinnostuneille ylimääräisiä siihen tähtääviä harjoituksia. Kilpailu on vapaaehtoista, ei suinkaan vaatimus lajin harrastajille. 

Hokutoryu Jujutsussa on vyötasojärjestelmä ja vyökoetilaisuudet tapahtuvat valtakunnallisilla leireillä joita järjestetään vuodessa kolmasti. Junioreiden vyökokeet voi valvoa myös seuran oma sensei kotisalilla. Kaikki tekniikat nähtävillä kuvasarjoita hokutomedia palvelussa. Palvelu on maksullinen ja sen voit ostaa käyttöösi tästä

Treenaaminen kehittää niin fyysisiä kuin henkisiäkin ominaisuuksia. Kunto kasvaa, motoriikka kehittyy ja se tuo lisää kehonhallinnallisia taitoja. Jujutsu sopii kaikille iästä, sukupuolesta, ruumiinrakenteesta ja aiemmasta tekemisestä riippumatta!

Aikuiset & nuoret

Aikuiset ja nuoret -ryhmässä harrastavat kaikki aikuiset vyöarvosta riippumatta ja juniorit siirretään ryhmään vastuuvalmentajan ja harrastajan yhteisellä päätöksellä, yksilöllisesti arvioiden, nuoren kypsyys ja taidot huomioon ottaen. Yli 15v uudet harrastajat aloittavat suoraan tässä ryhmässä.

Ryhmä harjoittelee voimassa olevan treeniaikataulun mukaan omana ryhmänään. Ryhmällä on myös yhteistreenit jossa ovat kaikki seuran aikuisharrastajat lajista riippumatta.

Ryhmän päävalmentaja on Kimmo Nurkse 4. dan

Aikuiset & nuoret

Juniorit

Juniorit-ryhmä on  7-14 vuotiaille. Tapauskohtaisesti ikärajoista joustetaan vastuuvalmentajan päätöksellä. 

Juniorit harjoittelevat voimassa olevan treeniaikataulun mukaan.

Juniori vastuuvalmentajana toimii Christa Tamminen

Juniorit

Kirput

Kirput-ryhmä on 4-6 vuotiaille. Tapauskohtaisesti ikärajoista joustetaan vastuuvalmentajan päätöksellä.

Ryhmä harjoittelee voimassa olevan treeniaikataulun mukaan.

 

Harjoittelu on jujutsutekniikoihin valmistavaa ja treeneissä kulkee jo mukana itsepuolustuksellinen näkökulma. Pelit, leikit, temppuilut ja harjoitteet kehittävät fyysistä kuntoa, kehonhallintaa, ketteryyttä ja ovat lapsille mieluisia. Treenaaminen tapahtuu yleensä pareittain tai ryhmässä jolloin laji kehittää myös lapsen vuorovaikutustaitoja ja toista kunnioittavaa kohtelua. Mottomme "kamppailija ei kiusaa" toteutuu treeneissä ja kantaa myös vapaa-ajalle.

Kirput-ryhmän vastuuvalmentajana toimii Christa Tamminen

Kirput

Lisenssi ja vakuutus

Opetus- ja kulttuuriministeriö edellyttää Olympiakomitealta ja kaikilta  sen jäsenliitoilta, että jokaisella harrastajalla on lisenssi. Ministeriö laskee mm. lajin harrastajamäärät lisenssien mukaan ja näin ollen kaikkien jujutsu ja junnujujutsu harrastajien tulee lunastaa itselleen Karateliiton lisenssi.

Lisenssin lunastettuasi voit lataa puhelimeesi Cardu-appiin Karateliiton jäsenkortin ja jatkossa tulet saamaan erilaisia etuja ja alennuksia Karateliiton tapahtumista ja yhteistyökumppaneilta. Karateliiton vakuutus lisenssin hankkijoille on myös edullinen ja kattava.

Kauden alussa harrastaja näyttää ohjaajalle lunastetun lisenssin joko Cardu aplikaatiosta tai kuitilla. Pääset lunastamaan sen Suomisportista www.suomisport.fi 

Jokainen harrastaja huolehtii itse myös vakuutuksista. Kannattaa tarkastaa sisältyykö jo olemassa olevaan tapaturmavakuutukseen kamppailulajit. Karateliitolla on myös kivan hintainen vakuutus. Tutustu lisenssiä hankkiessasi myös siihen!

Kisaamaan?

Kisaamisesta kiinnostuneille järjestetään ylimääräisiä harjoituksia. Kisaryhmää aikuisten ja nuorten osalta ohjaa Kimmo Nurkse.

 

Osallistumme aktiivisesti junioreiden kanssa joka vuotisiin Juniori SM-kilpailuihin ja käymme muutaman kerran vuodessa muiden seurojen järjestämissä salikisoissa. Rohkaisemme junioreita kisailemaan ja Christa järjestääkin siitä kiinnostuneille erillisiä kisatreenejä joissa keskitytään otteluteknisiin taitoihin.

Kamppailu ja kisaaminen tapahtuu aina juniorin omasta tahdosta ja vanhempien luvalla. Kun tällainen tahto herää, kannattaa asiasta jutella Christan kanssa.

bottom of page