Jujutsu heitto

HOKUTORYU

JU-JUTSU

Jujutsu on tuhansia vuosia vanha itämainen itsepuolustus- ja taistelutaito. Hokutoryu Jujutsu on Auvo Niinikedon 1977 kehittämä "pohjoisen tähti" tyylisuuntaus. Hokutoryu Jujutsua harrastetaan Suomen lisäksi laajasti ympäri maailmaa.

Laji ei niinkään vaadi fyysistä voimaa vaan tekniikat perustuvat nopeuteen, ajoitukseen ja hyvään "kamppailusilmään". Hokutoryu jujutsuun kuuluvat lyönnit, potkut, heitot, erilaiset hallintaotteet, kaadot, vapautumistekniikat., lukot, kuristukset, sidonnat, kaatumistekniikat ja erilaisia astaloita vastaan puolustautuminen ja mattokamppailu. Laji on täyskontaktilaji.

Lajissa on mahdollista myös kilpailla ja siihen seurassa kannustetaankin. Järjestämme kisailusta kiinnostuneille ylimääräisiä siihen tähtääviä harjoituksia. Kilpailu on vapaaehtoista, ei suinkaan vaatimus lajin harrastajille. 

Hokutoryu Jujutsussa on vyötasojärjestelmä ja vyökoetilaisuudet tapahtuvat valtakunnallisilla leireillä joita järjestetään vuodessa kolmasti. Junioreiden vyökokeet voi valvoa myös seuran oma sensei kotisalilla. 

Treenaaminen kehittää niin fyysisiä kuin henkisiäkin ominaisuuksia. Kunto kasvaa, motoriikka kehittyy ja se tuo lisää kehonhallinnallisia taitoja. Jujutsu sopii kaikille iästä, sukupuolesta, ruumiinrakenteesta ja aiemmasta tekemisestä riippumatta!

Aikuiset & nuoret

Aikuiset ja nuoret -ryhmässä harrastavat kaikki aikuiset vyöarvosta riippumatta ja junnut siirretään ryhmään vastuuvalmentajan ja harrastajan yhteisellä päätöksellä yksilöllisesti arvioiden nuoren kypsyys ja taidot huomioon ottaen. Yli 15v uudet harrastajat aloittavat suoraa tässä ryhmässä.

Ryhmä treenaa tiistaisin omana ryhmänään. Torstaisin ryhmällä yhteistreenit jossa ovat kaikki seuran aikuisharrastajat lajista riippumatta.

Ryhmän päävalmentaja on Kimmo Nurkse 4. dan ja peruskurssin vastuu valmentajana toimii Susanna Lätti.

 

Juniorit

Juniorit -ryhmä on  7-14 vuotiaille, tapauskohtaisesti ikärajoista joustetaan vastuuvalmentajan päätöksellä. 

Ryhmä jaetaan maanantain treeneissä kahtia vyöarvon mukaan ja torstaina kaikki junnut treenaavat samaan aikaan.

Juniori vastuuvalmentajana toimii Christa Tamminen

 

Kirput

Kirput -ryhmä on 4-6 vuotiaille, tapauskohtaisesti ikärajoista joustetaan vastuuvalmentajan päätöksellä.

Ryhmä treenaa kerran viikossa torstaisin. Treenaaminen on jujutsutekniikoihin valmistavaa ja treeneissä kulkee jo mukana itsepuolustuksellinen näkökulma. Pelit, leikit, temppuilut ja harjoitteet kehittävät fyysistä kuntoa, kehonhallintaa, ketteryyttä ja ovat lapsille mieluisia. Treenaaminen tapahtuu yleensä pareittain tai ryhmässä jolloin laji kehittää myös lapsen vuorovaikutustaitoja ja toista kunnioittavaa kohtelua. Mottomme "kamppailija ei kiusaa" toteutuu treeneissä ja kantaa myös vapaa-ajalle.

 

Kisaamaan?

Kisaamisesta kiinnostuneille järjestetään ylimääräisiä harjoituksia. Kisaryhmää aikuisten ja nuorten osalta ohjaa Kimmo Nurkse.

 

Osallistumme aktiivisesti junioreiden kanssa joka vuotisiin Juniori SM-kilpailuihin ja käymme muutaman kerran vuodessa muiden seurojen järjestämissä salikisoissa. Rohkaisemme junioreita kisailemaan ja Christa järjestääkin siitä kiinnostuneille erillisiä kisatreenejä joissa keskitytään otteluteknisiin taitoihin.

Kamppailu ja kisaaminen tapahtuu aina juniorin omasta tahdosta ja vanhempien luvalla. Kun tällainen tahto herää, kannattaa asiasta jutella Christan kanssa.

© Salon Zanshinkan ry, Powered by Koolle Oy

Raitalankatu 7

24260 Salo

sportcenterotava@gmail.com

  • Facebook
  • Instagram
Ota yhteyttä